وبلاگ نعلبکی

کلام بزرگان را باید در نعلبکی تحلیل ریخت تا بتوان نوشید

وبلاگ نعلبکی

کلام بزرگان را باید در نعلبکی تحلیل ریخت تا بتوان نوشید

وبلاگ نعلبکی

یکی از ضرورت های مبارزه، صحنه خوانی میدان مبارز است ، اینکه در حال حاضر ما درچه شرایطی قرار داریم و همچنین جبهه دشمن- جبهه مقابل- در چه شرایطی قرار دارد. صحنه آرایی دشمن به چه شکل است و چه اهدافی رو نشانه رفته است، ما چه واکنشی باید در مقابل کنش دشمن داشته باشیم.

نقطه عطف تاریخ صدر اسلام

هوالحکیم

1.      یکی از ضرورت های مبارزه، صحنه خوانی میدان مبارز است ، اینکه در حال حاضر ما درچه شرایطی قرار داریم و همچنین جبهه دشمن- جبهه مقابل-  در چه شرایطی قرار دارد. صحنه آرایی دشمن به چه شکل است و چه اهدافی رو نشانه رفته است، ما چه واکنشی باید در مقابل کنش دشمن داشته باشیم. برای ادامه مبارزه و بودن در صحنه نزاع باید دشمن شناسی را خیلی خوب آموخت، در غیر این صورت بازنده نبرد خواهیم بود و سرخورده و شکست خورده از صحنه نزاع خارج خواهیم شد. شرایط جبهه دشمن در عصر معاصر، علیه جمهوری اسلامی ایران، به چه نحوه است ؟ صف آرایی آن چگونه است؟. چه اهدافی را نشانه است رفته است؟. مقام معظم رهبری در دیدار دانشجویان در ماه مبارک رمضان ( 1395)، جمله ای را بیان نمودند که باب تفکر و تامل در مسئله صحنه خوانی میدان نزاع، گشوده شد. فرمودند : « در سوره‌ی احزاب مشاهده میکنید: وَ لَمّا رَءَا المُؤمِنونَ الاَحزابَ قالوا هذا ما وَعَدَنَا اللهُ وَ رَسُولُهُ وَ صَدَقَ اللهُ وَ رَسُولُهُ وَ ما زادَهُم اِلّآ ایمانًا وَ تَسلیمًا. قضیّه‌ی احزاب قضیّه‌ی مهمّی بود. یعنی در مقام مقایسه، اگر بخواهیم جبهه‌ی امروز دشمن علیه جمهوری اسلامی را در صدر اسلام مشابه‌سازی بکنیم، میشود جنگ احزاب. امروز خب مشاهده می کنید دیگر؛ همه‌ی دنیاپرستان و قدرت‌طلبان و جنایت‌کاران و اهل زور و ظلم و طغیان در سرتاسر عالم، در رده‌های مختلف اقتدار، در مقابل جمهوری اسلامی صف کشیده‌اند و حمله هم کرده‌اند و دارند از همه‌ی جوانب حمله هم می کنند؛ عین همین قضیّه در جنگ احزاب اتّفاق افتاد.». جمله ای که قابل تامل و تفکر این است ، رهبر انقلاب فرمودند، جبهه ای امروز دشمن؛ در واقع این شیبه سازی و انطابق در جبهه دشمن صورت گرفته نه  جامعه اسلام و جبهه اسلام ؛ نمی توان شرایط حال حاضر جبهه اسلام را با شرایط جبهه صدر اسلام در جنگ احزاب تطبیق داد.

2.      توجه کنیم که جبهه امروزی دشمن، مقایسه شد با جبهه دشمن صدر اسلام در جنگ احزاب. درجنگ احزاب آنچه که اتفاق افتاده بود، تشکیل جبهه دشمن و جریان باطل  به رهبریت یهود. یهود با انواع مکرهای سیاسی و اقتصادی گروه های مختلف احزاب- از قبایل عرب را مقابل جبهه اسلام جبهه حق- قرار داده بود . به نوعی مسبب اصلی جنگ احزاب یهود بود و نبردی همه جانبه را تدارک دیده بود. «إِذْ جَاءُوکُمْ مِنْ فَوْقِکُمْ وَمِنْ أَسْفَلَ مِنْکُمْ وَإِذْ زَاغَتِ الأبْصَارُ وَبَلَغَتِ الْقُلُوبُ الْحَنَاجِرَ وَتَظُنُّونَ بِاللَّهِ الظُّنُونَا﴿١٠ هُنَالِکَ ابْتُلِیَ الْمُؤْمِنُونَ وَزُلْزِلُوا زِلْزَالا شَدِیدًا ».  « زمانی را که دشمنان از طرف بالا و پائین ( شهر ) شما ، به سوی شما آمدند ( و مدینه را محاصره کردند ) ... .» ( احزاب/10). جبهه حق در صدر اسلام محاصره شد، یهود توانست با کمک قبایل عرب، جبهه اسلام را در محاصره قرار دهد. اما نکته ای قابل تامل در بیانات قرآنی ؛ ابتلاء و آزمایش یاران جبهه حق  به وسیله جبهه دشمن- جریان باطل- در جنگ احزاب است. « هُنَالِکَ ابْتُلِیَ الْمُؤْمِنُونَ وَزُلْزِلُوا زِلْزَالا شَدِیدًا». « در این وقت مؤمنان (در کوره داغ حوادث جنگ و مبارزه و هلاک و هراس ) آزمایش شدند و سخت به اضطراب افتادند.» ( احزاب/ 11). به نوعی جبهه اسلام در صدر اسلام به واسطه این امتحان دچار ریزش و رویش هایی شد. در تفسیر نمونه میخوانیم : « این آیات و چندین آیه بعد از آن که مجموعا هفده آیه را تشکیل مى دهد پیرامون یکى از بزرگترین آزمونهاى الهى در مورد مؤ منان و منافقان و امتحان صدق گفتار آنها در عمل، سخن مى گوید.» . باید متوجه باشیم که جبهه اسلام در جنگ احزاب موردآزمون بزرگ الهی قرار گرفت. جنگ احزاب بعد از جنگ بدر و احد و قبل از فتح مکه قرار دارد. جنگ احزاب آخرین تلاش مشرکان به رهبری یهود جریان باطل- برای ایجاد جبهه قوی در مقایل اسلام بود. این جنگ یکی از مهمترین حوادث تاریخ اسلام است ، جنگى که در حقیقت نقطه عطفى در تاریخ اسلام بود و کفه موازنه قوا را در میان اسلام و کفر به نفع مسلمین بر هم زد و پیروزى در آن کلیدى بود براى پیروزیهاى بزرگ آینده ، و در حقیقت کمر دشمنان در این غزوه شکست «وَ رَدَّ اللَّهُ الَّذینَ کَفَرُوا بِغَیْظِهِمْ لَمْ یَنالُوا خَیْراً وَ کَفَی اللَّهُ الْمُؤْمِنینَ الْقِتالَ وَ کانَ اللَّهُ قَوِیًّا عَزیزاً » . « خداوند کافران را با دلی لبریز از خشم و غم بازگرداند ، در حالی که به هیچ یک از نتائجی که در نظر داشتند نرسیده بودند . خداوند ( در این میدان ) مؤمنان را ( با طوفان باد و ارسال فرشتگان ) از جنگ بی‌نیاز ساخت ، و خداوند نیرومند و چیره است»و بعد از آن نیز نتوانستند کار مهمى صورت دهند.

3.      با توجه به بیان رهبر معظم انقلاب در قیاس صحنه کنونی دشمن به صحنه جریان باطل در جنگ احزاب، و بیان قرآنی که اشاره به ماهیت این اتفاق دارد و آن را به نوعی،آزمون جبهه حق برمیشمارد، میتوان نتیجه گرفت که جبهه و جریان حق در عصر معاصر بار دیگر موردآزمون بزرگ الهی قرار گرفته است که نقطه عطف تاریخ معاصر خواهد بود و در صورت موفیقت درآن، صحنه نزاع را به نفع جبهه اسلام تغییر خواهد داد. ودر آخر توجه شما به این بیان از بیانات مقام معظم رهبری در دیدار اشاره شده ، جلب میکنم :     « حادثه‌ی بسیار مهمّی بود. خب مؤمنین در مقابل این حادثه قرار گرفتند. مردم -همانهایی که تحت لواء پیغمبر زندگی میکردند- دو دسته شدند: یک دسته آنهایی هستند که در همین سوره‌ی احزاب حدود هفت هشت ده آیه قبل از این آیه‌ای که من خواندم، از قول آنها نقل شده: وَ اِذ یَقولُ المُنافِقونَ وَ الَّذینَ فی قُلوبِهِم مَرَض، کسانی که دلهایشان مریض بود، اینها گفتند که پیغمبر به ما راست نگفت، گفت شما پیروز میشوید؛ بفرما! لشکر دشمن آمده و دارد می‌آید، پدر ما را در می‌آورند. یعنی یأس و ناامیدی و خودکم‌بینیِ در مقابل دشمن و یک گرایش قلبی پنهان به دشمن در آنها وجود داشت؛ امّا عدّه‌ی دیگر که اکثریّت بودند گفتند نه، قضیّه این‌جوری نیست، هذا ما وَعَدَنَا اللهُ وَ رَسولُه؛ این دشمنی را قبلاً خدا و پیغمبر به ما گفته بودند؛ گفته بودند که شما وقتی وارد این میدان شدید، همه‌ی عوامل کفر و استکبار با شما دشمنی میکنند؛ این قضیّه را قبلاً خدا و پیغمبرش به ما گفته بودند: هذا ما وَعَدَنَا اللهُ وَ رَسُولُهُ وَ صَدَقَ اللهُ وَ رَسولُه، درست گفته بودند؛ همانی که پیغمبر به ما گفته بود، همانی که خدا گفته بود، همان اتّفاق افتاده؛ یعنی آمدن دشمن و حمله‌ی دشمن، به جای اینکه روحیّه‌ی اینها را تضعیف کند، ما زادَهُم اِلّآ ایمانًا وَ تَسلیمًا، ایمانشان را تقویت کرد؛ تسلیمشان در مقابل خدا را تقویت کرد؛ عزم و جزم آنها را نسبت به مواجهه و مقابله تقویت کرد؛ این به‌خاطر ایمان است؛ ایمان این است. »

نویسنده: دوست بسیجی ام، علی سعیدی

  • پوریا سرداریان

نظرات  (۱)

مطالب دقیقی بود.
یادمان باشد طلحه و زبیر دشمنان قسم خورده پیامبر نبودند بلکه جزو اصحاب و یایران ناب ایشان بودند که بارها تا مرز شهادت پیش رفتند. 
یعنی امیدوارم جزو کسانی که "فی قلوبهم مرض" و "منافقین " نباشیم و البته در آینده هم نشیم.
باید دقیق جبهه دشمن رو بشناسیم ، که البته انصافا کار سختی نیست چون وعده خدا اینو میگه . خداوند بارها گفته شما حرکت کن من هر جور شده خیر و برکت میدم به کار تون. 

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی